infomarkt

Culturele infomarkt

Op zondag 26 augustus 2018 van 11.00 tot 18.00 uur palmt de culturele infomarkt zowat alle pleinen en straten in de Antwerpse binnenstad in. Je ontdekt er het uitgebreide aanbod van kunst- en cultuurhuizen uit heel Vlaanderen.

Je vindt alles over:

  • theater op de Groenplaats
  • muziek op de Grote Markt
  • musea, erfgoed & literatuur op de Meir en de Wapper
  • vorming, dans en circus op het Steenplein
  • cultuurcentra & film op de Suikerrui
  • de Antwerpse musea, cultuurcentra & bibliotheken op het Hendrik Conscienceplein

De Vliegroute loodst kinderen op een actieve manier langs de verschillende pleinen.

Hieronder vind je het overzicht van de standhouders op de culturele infomarkt.

Genre

Locatie

Zoek op trefwoord

Steenplein

vorming, vliegroute

ESPERANTO

De vereniging wil de kennis van de taal Esperanto verspreiden en de vele mogelijkheden tonen van de internationale plantaal. Deze neutrale taal kan wereldwijd het begrip voor andere culturen bevorderen. Dankzij het internet wordt het Esperanto meer gebruikt en leren steeds meer mensen de taal.


esperanto-antwerpen.weebly.com/

Steenplein

erfgoed, expo, vliegroute, vorming

Vredescentrum

Het Vredescentrum van de Provincie en de Stad Antwerpen is een vzw die in opdracht van de provincie en de stad werkt aan projecten rond vredesopvoeding en herinneringseducatie, zowel voor kinderen en jongeren als volwassenen. 


www.vredescentrum.be

Groenplaats

theater

Loge10 Theaterproducties

Loge10 theaterproducties brengt al meer dan 15 jaar bekende theatertitels met bekende acteurs in Fakkeltheater Antwerpen en op tournee door Vlaanderen.


www.loge10.be

Meir

vorming, erfgoed

Uitjes met Carolien Krijnen

Goesting in Antwerpen? Carolien Krijnen is jouw geschikte partner voor een succesvolle uitstap. Kies uit het aanbod stadswandelingen of chocoladeworkshops en beleef een topervaring met jouw klanten, collega's, vrienden … Aan de hand van verschillende thema's komen alle facetten van deze stad tot leven.


www.antwerpconnection.com

Steenplein

theater, circus

Cirque Berserk

Een unieke en knettergekke circusshow vol adembenemende acts. Met als hoogtepunt “The Motorcycle Globe of Death”.

Spanning en sensatie verzekerd van 26 tot en met 31 oktober. Tickets en info via Kursaal Oostende.


www.kursaaloostende.be/nl/CirqueBerserk

Groenplaats

theater

Het Spelleke van Semini

Het Spelleke van Semini brengt ludiek poesjenellentheater voor volwassenen in het Antwerps dialect op de 3e verdieping boven Den Bengel op de Grote Markt.

Elke laatste zondag van de maand (behalve zomermaanden) gaan de poppen aan het dansen; groepen op afspraak. Info en tickets op hun stand en online.


www.semini-saga.be

Groenplaats

theater

FroeFroe

FroeFroe maakt theater voor U, kinderen, jongeren en volwassenen in een mix van poppen, figuren, objecten, video, acteurs en livemuziek.

Theater Froe Froe maakt indrukken, hersenspeelsels vol humor, horror, poëzie en rock'n'roll. FroeFroe speelt een XXL versie van TROPOI voor het Barokjaar 2018. Niet te missen!


www.froefroe.be

Grote Markt

dans, muziek, vliegroute

Opera Ballet Vlaanderen

Opera Ballet Vlaanderen brengt als grootste culturele instelling van Vlaanderen het bekende en minder bekende opera- en balletrepertoire op de planken. De voorstellingen zijn zowel in Antwerpen als Gent te zien in de operahuizen, theater 't Eilandje en Stadsschouwburg Antwerpen.


www.operaballet.be

Groenplaats

theater, muziek

The Singing Factory

The Singing Factory is een koorvereniging uit Berchem met de koren Singfonia (6-10 jaar), Melodia (11-15 jaar) en Youforia (16-25 jaar).

The Singing Factory brengt producties waarin de koren centraal staan. In het nieuwe seizoen staan o.a. de Broadway-musical 13 en de musicalcreatie November 89 op het programma.


www.singingfactory.com

Steenplein

vorming

Het Masereelfonds

Het Masereelfonds is een progressieve vereniging die met een kritisch oog naar de samenleving kijkt. Ze doen dat vrij en vrank, zonder dogma, met oor en respect voor alle inzichten die bijdragen tot een solidaire, veelkleurige, rechtvaardige en radicaal democratische samenleving.


www.masereelfonds.be

Groenplaats

theater

De Spelerij

De Spelerij brengt grote stukken uit de literatuurgeschiedenis en maakt er verfrissend en toegankelijk theater van.

De Spelerij positioneert zich daarbij als producent van kwalitatief hoogwaardig theater voor een breed publiek.


www.despelerij.be/

Steenplein

vorming

GO! CVO Antwerpen

Meer dan 20 opleidingen en de keuze tussen dag-, avond- of afstandsonderwijs: op je eigen tempo én op jouw maat. Leer een extra taal, behaal je diploma secundair onderwijs of ga voor een maritieme opleiding.

Ontdek jouw toekomstmogelijkheden in het centrum voor volwassenenonderwijs van GO! Antwerpen. 


www.cvoantwerpen.be

Steenplein

vorming

Encora - Centrum voor Volwassenenonderwijs

Bij CVO Encora kan je terecht voor het grootste aanbod aan opleidingen voor volwassenen in de regio Antwerpen.

Naast het diploma secundair onderwijs kan je er terecht voor opleidingen bedrijfsbeheer, computer, bibliotheek, grafisch en web, grime & visagie, hair & beauty, mode, NT2, personenzorg, talen, techniek en vrachtwagenchauffeur.


www.stedelijkonderwijs.be/encora

Groenplaats

theater, muziek

Event-Team

Event-Team presenteert in het nieuwe seizoen twee topproducties voor de hele familie: de theatervoorstelling van Rupsje Nooitgenoeg (2+) en de Vlaamse tour van de musical Roodkapje (3+). Een fantastische voorstelling met o.a. Liesa Naert als Tina de wolf, Katrien De Becker als mama en Dorothy Wuyts als Roodkapje.


www.event-team.be

Groenplaats

vorming, musical, vliegroute

JoMus

JoMus organiseert musicallessen en vakantiestages voor kinderen vanaf 5 jaar in Antwerpen en Mechelen.

Vanaf september 2018 organiseert JoMus ook taallessen en EM-fit in Mechelen.


www.jongmusical.com

Groenplaats

musical, theater, muziek

De Speling

De Speling is een toneel- & muziektheater en musicalgroep met als uitvalsbasis Antwerpen. Als amateurgroep brengen we verzorgde voorstelling waarbij we het professionele circuit het vuur aan de schenen leggen. Zo tekenden we reeds voor prachtproducties als My Fair Lady, Madagascar, Edith & Simonne en vele andere.


www.despeling.eu

Meir

expo, erfgoed, vliegroute

Open Monumentendag

Op zondag 9 september 2018 viert Vlaanderen Open Monumentendag. Tijdens dit grote monumentenfeest, dat georganiseerd wordt door Herita, zetten monumenten, archeologische sites, historische landschappen en varend erfgoed in heel Vlaanderen de deuren open voor iedereen.

Daarnaast kan je deelnemen aan honderden activiteiten voor jong en oud. Ontdek het volledige programma van deze feestelijke jubileumeditie via onderstaande website. 


www.openmonumentendag.be

Groenplaats

theater

Cabaret Magiq

Cabaret Magiq brengt Parijse glamour naar Vlaanderen met haar revueshow vol dans, humor, magie en acrobatie. In het cabaret heerst een unieke sfeer die je moet beleven om het te geloven.

Geniet heel het jaar door van een adembenemend spektakel, in combinatie met verfijnde gastronomie aan je persoonlijk gedekte feestdis. 


www.cabaretmagiq.be

Meir

erfgoed, expo, vliegroute

Historische Huizen Gent

Historische Huizen Gent telt zeven monumenten in hartje Gent die geschiedenis ademen, met het Gravensteen en de Sint-Pietersabdij als bekendste voorbeelden.

Deze unieke geheugenpaleizen zijn stuk voor stuk inspirerende pareltjes. Open huizen waar jong en oud kunnen genieten van de kracht van de geschiedenis en haar tijdloze, menselijke verhalen.  


historischehuizen.stad.gent

Meir

expo

Brussels Museums

 

Als koepelorganisatie moedigen wij meer dan 100 Brusselse musea aan om hun aanbod voortdurend te verbeteren en te diversifiëren. Dat doen we door musea veelzijdig te steunen, door de onderlinge samenwerking en synergie te bevorderen en door actief promotie te voeren voor de Brusselse musea via projecten als Museum Night Fever, de Nocturnes, de Brussels Card, de campagne "100 Masters: 100 topstukken van de Brusselse musea" en 100 schatten-catalogus, het Museumplan enzovoort… om zo Brussel als museumstad meer uitstraling te geven en meer bekendheid te verschaffen bij Brusselaars, Belgen en buitenlanders.


www.museavanbrussel.be

Steenplein

muziek, vorming, dans, vliegroute

Muzarthe

Muzarthe, dat is zingen en dansen op jouw niveau en jouw tempo. Ontdek het aanbod voor kinderen, tieners en volwassenen, van zang-, piano- en danslessen tot groepslessen, musical en zangvakanties!

Laat je professioneel begeleiden door de enthousiaste en getalenteerde zang- en danscoaches van Muzarthe die je helpen om jouw grenzen te verleggen. 


www.muzarthe.be/

Meir

musea

Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen - KMSKA

Het KMSKA werkt aan het museumgebouw & aan een gloednieuw museumverhaal. Ontdek er alles over en volg de vooruitgang online.


www.hetnieuwemuseum.be

Meir

expo, vliegroute

M HKA

M HKA is een levendig museum met een unieke collectie hedendaagse kunst. Het museum is altijd artistiek in beweging en gaat graag in dialoog met zijn bezoekers. 

Naast een vaste collectiepresentatie en wisselende expo's brengt het M HKA ook een gevarieerd aanbod aan artist talks, performances, wandelgesprekken tot sessies yoga tussen de kunstwerken.


www.muhka.be

Groenplaats

theater

Multatulitheater

Multatulitheater is een klein cafétheater in hartje Antwerpen. Hun medewerkers zijn amateurs in hart en nieren, de regisseurs professionals met een hart voor amateurtheater.

Multatulitheater speelt zo'n 80 voorstellingen per jaar in 4 verschillende producties. Bij hen zit je goed voor een komedie of tragikomedie.


www.multatulitheater.be

Steenplein

muziek, vorming

Clavissimo Muziekschool

Clavissimo muziekschool geeft muzieklessen aan beginners, gevorderden en kandidaat-conservatoriumstudenten van alle leeftijden. Een cursus notenleer is niet verplicht.

Succes gegarandeerd door je persoonlijke lesgever Dirk Wieme, laureaat aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen.


clavissimo-muziekschool.business.site

Steenplein

vorming

OKRA Trefpunt 55+

Ben je 55+, actief én op zoek naar boeiende activiteiten? Maak kennis met een culturele waaier op maat waaronder sportactiviteiten, tabletcafés, cursussen over actuele vraagstukken gegeven door interessante sprekers, filmfora, leesclubs, tentoonstellingen, daguitstappen en citytrips.


www.okra.be

Grote Markt

muziek, film, literatuur

Flagey

In Flagey in Brussel kan je genieten van klassieke muziek, jazz en wereldmuziek in een prachtig art-decogebouw met de beste akoestiek in Europa!

Ook filmliefhebbers komen aan hun trekken: samen met Cinematek stelt Flagey dagelijks een uitzonderlijk filmaanbod voor.


www.flagey.be

Meir

erfgoed

Bilzen Mysteries

Alden Biesen komt deze zomer elke dag tot leven. Wordt overdag de rechterhand van inspecteur Angel, vertolkt door Joke Devynck en ontrafel 'Het Complot'.

's Avonds ben je in de goede handen van de Heer van Biesen, gespeeld door Jan Decleir. Hij leidt je rond doorheen de 800-jarige geschiedenis van de Landcommanderij.


www.bilzenmysteries.be

Meir

expo, vorming, vliegroute

FOMU

Het FOMU biedt fotografie in al haar facetten: fototentoonstellingen, collectie FOMU, rondleidingen, workshops, events en nog veel meer.


www.fotomuseum.be

Groenplaats

theater

Ik hou van theater

Met "IkHouVanTheater" probeert Rood Fluweel theaters en toneelgezelschappen te ondersteunen in hun marketing. Door acties op te zetten of door de krachten te bundelen door gezamenlijke acties.


www.ikhouvantheater.be/

Grote Markt

muziek, erfgoed, kunsteducatie, vliegroute

Het Orgel in Vlaanderen

Het Orgel in Vlaanderen bestaat al sinds 1990. De vzw werd opgericht om de orgelcultuur en het orgelerfgoed in Vlaanderen een boost te geven.

Het Orgel in Vlaanderen wil Vlaamse orgels herwaarderen, ontsluiten en meer bekendheid geven bij het grote publiek en vooral bij kinderen en jongeren. 


www.orgelinvlaanderen.be

Groenplaats

theater, muziek, vliegroute

De Roma & Rataplan

De Roma is dé volksschouwburg van Antwerpen en omstreken waar iedereen tegen een democratische prijs geniet van cultuur en vermaak.

Rataplan is een zaal met een kloppend hart voor kunst, theater en muziek. Al bijna 20 jaar is Rataplan het startblok en de uitvalsbasis voor jonge podiumkunstenaars.


www.deroma.be

Meir

erfgoed

Erfgoed Edegem

Erfgoed Edegem is een erfgoedplatform voor vrijwilligers met een hart voor erfgoed. Zij zetten zich in voor de belangen, de bewaring, de restauratie en de ontsluiting van het erfgoed in Edegem.

Erfgoed Edegem organiseert tal van erfgoedactiviteiten en houdt een vinger aan de pols inzake erfgoedbeleid van de gemeente.


www.edegem.be/erfgoed

Meir

expo

Snijders- & Rockoxhuis

Nicolaas Rockox en Frans Snijders waren spilfiguren in het Antwerpen van de baroktijd. We kijken over de schouders van Nicolaas en Frans naar hun leefomgeving, naar kunst maken en kunst bevorderen, naar verzamelen en etaleren, naar de humanist en de modale burger in de woelige tijd waarin ze leefden. 

Aan de stand van het Snijders&Rockoxhuis maak je kans op een 'Dinner for 2' bij een topchef. 


www.snijdersrockoxhuis.be

Groenplaats

theater, vliegroute

Poppentheater Jojo

Authentieke handpoppenkast voor kinderen. En ook voor volwassenen die stiekem willen meegenieten natuurlijk ...


www.poppentheaterjojo.be

Meir

expo, musea, erfgoed, vliegroute

Museum Hof van Busleyden

Treed binnen in dit prachtig renaissance stadspaleis in Mechelen, de hoofdstad van de Bourgondische Nederlanden.

Stap in de voetsporen van Hiëronymus van Busleyden, Margareta Van Oostenrijk, Erasmus en Thomas More. Hier ontmoetten ze elkaar om ideeën uit te wisselen en stil te staan bij een wereld in verandering tijdens de vijftiende en zestiende eeuw. Tijden waarin alles lijkt te veranderen en de mens centraal staat.

Net als toen is dit huis vandaag opnieuw een plaats van ontmoeting en gesprekken, een broedplaats van ideeën en een verzamelplek van kunst.


www.hofvanbusleyden.be

Grote Markt

muziek

Arti Vocali

Arti Vocali is een Antwerp Oratoriumkoor dat reeds 108 jaar prachtige concerten brengt. Op 17 november stellen ze hun nieuw jaarconcert voor: 'Messa di Gloria' van Puccini. Meer info op Cultuurmarkt of op hun website.
www.artivocali.be

Bourlaschouwburg

theater

Toneelhuis

Als Antwerps stadstheater ontwikkelt Toneelhuis artistieke projecten voor de grote zaal, in de Bourla en op tournee in binnen- en buitenland.

Artistiek leider Guy Cassiers maakt sinds 2006 van Toneelhuis een plek van het verschil met producties zoals Olympique Dramatique, Benjamin Verdonck, FC Bergman, Mokhallad Rasem ...


www.toneelhuis.be

Groenplaats

theater, vliegroute

hetpaleis

Hetpaleis is een theaterhuis voor kinderen, jongeren en kunstenaars in het hart van Antwerpen.


www.hetpaleis.be

Steenplein

vorming, muziek, dans, expo, vliegroute

de Academies

de Stedelijke Academies zorgen met 9 hoofdvestigingen en ruim 35 wijkafdelingen in Antwerpen voor de creatieve ontplooiing van ieder individu!


www.deacademies.be

Grote Markt

muziek, theater, vliegroute

Zonzo Compagnie -
BIG BANG Festival

Zonzo Compagnie maakt avontuurlijke muziekvoorstellingen voor een jong publiek (5+) waarvan verschillende producties internationaal in de prijzen vielen.

Zonzo Compagnie is ook initiatiefnemer van het BIG BANG Festival dat de hele wereld rondreist en in najaar 2018 opnieuw halt houdt in Antwerpen, Gent en Brussel.


www.zonzocompagnie.be

Meir

literatuur

Het Betere Boek

Het Betere Boek is hét literair festival van Vlaanderen. Met François Mitterands legendarische uitspraak "Et alors" in gedachte, onderzoekt het festival dit jaar het thema Frankrijk.

Jong en oud zal op een unieke manier Frankrijk (nog) beter leren kennen. Uiteraard ontbreekt de uitreiking van de Bronzen Uil niet.


hetbetereboek.be

Suikerrui

film, muziek

Kinepolis Antwerpen

Kinepolis biedt niet alleen films voor het hele gezin, maar ook tal van evenementen waaronder Cultuur in de Cinema met Opera, Ballet, Theater en Kunst in de Cinema.


kinepolis.be/nl/

Handschoenmarkt

theater, muziek, vliegroute

Deep Bridge

Deep Bridge bestaat één jaar, maar brengt meer dan 50 jaar gecombineerde passie en ervaring in de internationale film-, live- en muziekindustrie mee.

Na het eerste jaar waarin het 4 sterke producties op de planken bracht, is Deep Bridge klaar voor een volgend seizoen waarin nog meer sterke titels klaar staan.


www.deepbridge.be

Meir

Folio Tijdschriften

Samenwerkingsverband tussen Vlaamse culturele, literaire en erfgoedtijdschriften


foliotijdschriften.be/

Groenplaats

theater

Werkplaats Look & Smile

Look & Smile maakt eigen(zinnige) theaterproducties. Na de mooie voorstelling 'Kahlo' over het leven van Frida Kahlo en Diego Rivera, komt er dit najaar een grappig, emotioneel belevingstheaterstuk over daklozen 'Cloch art'.

In het voorjaar van 2019 komt nog een nieuwe creatie. Meer hierover op de Cultuurmarkt.


www.look-smile.be

Meir

erfgoed, musea, vliegroute

Adriaen Brouwer - Meester van emoties

Het Museum van Oudenaarde en de Vlaamse Ardennen pakt dit najaar uit met de ambitieuze tentoonstelling “Adriaen Brouwer – Meester van emoties”. Brouwer werd geboren in Oudenaarde en schilderde een indrukwekkend oeuvre bij mekaar.

De tentoonstelling verzamelt meerdere topwerken van Brouwer uit de grootste Europese en Amerikaanse musea.


www.adriaenbrouwer.be

Meir

KBC App-mobiel

Ben je als KBC-klant benieuwd naar de digitale toepassingen van KBC? Kom gerust eens langs de KBC App-mobiel voor meer informatie.


www.kbc.be

Groenplaats

theater, vliegroute

Theater Stap

Theater Stap is een professioneel theatergezelschap dat voorstellingen maakt waarin mensen met een mentale beperking centraal staan.


www.theaterstap.be

Grote Markt

muziek, expo

ANNA3

ANNA3 organiseert concerten met jonge muzikanten en koren, orkesten en muziekacademies in de Sint-Anna-ten-Drieënkerk op Linkeroever. Voor de tentoonstellingen werken ze met zowel Belgische als buitenlandse kunstenaars samen. Deze zomer is Kaarina Kaikkonen uit Finland te gast.


www.anna3.be

Meir

expo

Foundation Veerle Rooms Private Stichting

Tijdens de Cultuurmarkt brengen professionele specialisten demonstraties van diverse technieken. De Foundation Veerle Rooms Private Stichting neemt het voortouw, samen met de gerenommeerde Galerie Epreuve d’Artiste en Kunstkring Jacques Gorus. Er wordt bijzondere aandacht besteed aan een nieuwe generatie kunstenaars. Er is ook een kinderatelier.


www.rooms-veerle.be

Steenplein

vorming

Curieus

Curieus is een netwerk van vrijwilligers en ambassadeurs die in Vlaanderen en Brussel cultuur willen inzetten voor een fijnere samenleving. Curieus speurt daarvoor voortdurend naar jong talent, lokale helden en nieuwe stedelijke kunstvormen.

Misschien ken je Curieus wel van het Festival van de Gelijkheid en Grinta.


www.curieus.be

Meir

expo

Museum De Reede

Museum De Reede richt zich op het werk van drie grootmeesters uit de grafische kunst: Munch, Goya en Rops. Naast deze indrukwekkende permanente collectie geniet u in het museum ook van tijdelijke exposities.

Bezoek de infostand van Museum De Reede en ontdek het razend interessant programma voor 2018-2019.


museum-dereede.com

Groenplaats

theater

Theater Zeemanshuis

Theater Zeemanshuis bestaat 35 jaar en is een gevestigde waarde in het Antwerpse Theaterlandschap.

Sinds 2013 voert Theater Zeemanshuis haar voorstellingen op in het Fakkeltheater.


www.theaterzeemanshuis.be

Groenplaats

vliegroute, theater, vorming, kunsteducatie

De Proefkonijnen

De Proefkonijnen maakt theater voor kinderen en volwassenen. Komend seizoen stelt het gezelschap twee nieuwe familievoorstellingen voor. Op de Cultuurmarkt kan je proeven van een greep uit het aanbod.


www.deproefkonijnen.be

Meir

expo

Design Museum Gent

Design is overal. Design Museum Gent maakt je bewust van de grote impact die design heeft op je dagelijkse leven. Via de uitgebreide collectie, die loopt van de vijftiende eeuw tot nu, tonen we de verantwoordelijkheid die ontwerpers, producenten en consumenten daarin dragen.


www.designmuseumgent.be

Suikerrui

expo

Film Fest Gent

Elk jaar in oktober stelt Film Fest Gent ruim 100 langspeelfilms en 30 kortfilms uit de hele wereld voor. De afgelopen jaren wist het festival een publiek van ruim 100.000 toeschouwers aan te trekken.


www.filmfestival.be

Grote Markt

muziek, vliegroute

AMUZ

AMUZ presenteert veelzijdige concerten in het unieke kader van de Sint-Augustinuskerk. Muziek van alle tijden, stijlen en culturen weerklinkt er op een creatieve en toegankelijke manier.

AMUZ organiseert naast de festivals Laus Polyphoniae en inPRIMETIME ook een reeks verrassende seizoensconcerten.


www.amuz.be

Steenplein

CCV Partner in christelijk vormingswerk

CCV is een erkende gespecialiseerde vormingsinstelling voor volwassenen. Ze wordt gesubsidieerd door de Vlaamse Overheid als landelijk gespecialiseerde instelling rond het thema zingeving en is gekaderd in de Vlaamse katholieke kerk.


www.ccv.be

Groenplaats

theater, vorming

BIL

BIL is het grootste en oudste improvisatietheatergezelschap in Vlaanderen. Ze spelen improvoorstellingen in een uniek matchformat. Daarnaast bieden ze opleidingen en workshops aan en werken ze voor bedrijven animaties en voorstellingen op maat uit. Bij BIL kan je altijd terecht voor een unieke ervaring.


www.bil.be

Grote Markt

muziek, theater, dans

De Munt / La Monnaie

De Koninklijke Muntschouwburg, kortweg de Munt, vormt samen met de Grote Markt het hart van de Brusselse binnenstad. Met zijn 1152 zitplaatsen is het de grootste operazaal van België.


www.demunt.be

Grote Markt

muziek

Antwerpen Gitaarfestival

Voor de achtste keer haalt het Antwerpen Gitaarfestival de allergrootste gitaarvirtuozen naar ons land. Jong aanstormend talent kan zich bovendien meteen in een internationale gitaarcompetitie.

Antwerpen Gitaarfestival is een feest voor melomanen en een must voor gitaristen & gitaarliefhebbers.


www.antwerpengitaarfestival.be

Suikerrui

theater, muziek, expo, vorming, vliegroute

Cultuuraanbod Zuidrand

De Streekvereniging Zuidrand bundelt het toeristisch en cultureel aanbod in de zuidrand van Antwerpen. Een link naar het verrassende locale erfgoed is nooit ver weg.

In vier culturele centra van de regio kan je terecht voor een divers podiumaanbod, familievoorstellingen, educatieve activiteiten en evenementen.


www.toerismezuidrand.be

Steenplein

vorming, theater, dans, literatuur

WISPER

WISPER organiseert artistieke cursussen dans, theater, muziek, fotografie, beeldende kunsten en literatuur voor volwassenen vanaf 18 jaar.

Je kan steeds kiezen voor cursussen op je eigen niveau, van absolute beginner tot eigenzinnig gevorderde amateurkunstenaar.


www.wisper.be

Meir

literatuur, erfgoed, vliegroute

Guido Gezellekring

In tegenstelling tot vele andere negentiende-eeuwse schrijvers, is Gezelle niet in de geschiedenis verdwenen als een nobele onbekende. Door zijn weergaloos gevoel voor ritme, rijm en klank, lijkt Gezelle soms een West-Vlaamse rapper avant la lettre.

De Guido Gezellekring eert de schrijver met evenementen zoals de Gezelledagen en eigen publicaties.


www.guidogezellekring.be

Meir

literatuur

Oxfam Bookshop

Oxfam Bookshop biedt een ruime keuze aan tweedehandsboeken aan zeer voordelige prijzen. Je vindt er onder andere boeken over kunst en geschiedenis maar ook Nederlandstalige en anderstalige literatuur alsook kinder- en jeugdboeken.

In de Bookshop word je geholpen door vrijwilligers en de opbrengsten van boeken gaan integraal naar Oxfam Solidariteit.


www.oxfamsol.be

Grote Markt

muziek, theater

Muziektheater Transparant

Muziektheater Transparant gaat als productiehuis vanuit de artistieke en maatschappelijke actualiteit een intensieve dialoog aan met kunstenaars uit verschillende disciplines.

Muziektheater Transparant presenteert, creëert en vernieuwt muziektheater in al zijn diversiteit op internationaal niveau voor een breed publiek.


www.transparant.be

Meir

erfgoed, musea, vliegroute

Sportimonium

Het Sport- en Olympische museum richt op de sport in zijn nationale en internationale context. Je herbeleeft er 150 jaar Belgische sportgeschiedenis en maakt kennis met volkssporten zoals beugelen,  trabol …en andere voorlopers van de moderne sport.

Trek je stoute (sport)schoenen aan en bezoek het sportiefste museum van het land!


www.sportimonium.be

Groenplaats

theater

Noordteater

Noordteater is een amateurtheatergezelschap dat reeds 43 jaar actief is in het Antwerps theaterlandschap. Het gezelschap brengt jaarlijks zes producties in zeer uiteenlopende genres van komedies tot thrillers.

Het vorige theaterseizoen sloten ze af met een Europese bewerking van The Great Gatsby naar het gelijknamige boek en film.


www.noordteater.be

Grote Markt

muziek, vliegroute

Anima Eterna Brugge

Anima Eterna Brugge werd opgericht door Jos van Immerseel in 1987, om orkest- en kamermuziek uit te voeren met instrumenten en technieken zoals de componist die heeft gekend.

Het fundament: een wetenschappelijke voorbereiding. De missie: meesterwerken van alle tijden laten spreken tot oren van nu. Het credo: muziek moet klinken! 

 


www.animaeterna.be

Meir

vorming

Stadsgidsen KGvA

KGvA is de overkoepelende culturele vereniging voor gediplomeerde stadsgidsen in Antwerpen. Zij verdedigt de belangen van en biedt bijscholing aan haar leden. Daarnaast organiseert KGvA culturele activiteiten die voor iedereen toegankelijk zijn.

Wie meer wil weten over KGvA, kan zich abonneren op het tijdschrift “Antwerpsche Tydinghen”.


www.kgva.be

Meir

expo, erfgoed

Kasteel d'Ursel

Gedurende bijna vier eeuwen was het kasteel van Hingene de favoriete zomerresidentie van de adellijke familie d'Ursel. Elk jaar trok de hertog er met zijn familie en bedienden naartoe. Het kasteel is nu eigendom van de provincie Antwerpen die de oude glorie liefdevol in ere herstelt en er nieuw leven brengt.


www.kasteeldursel.be

Grote Markt

muziek, vliegroute

Symfonieorkest Vlaanderen

Symfonieorkest Vlaanderen is een professioneel, ondernemend symfonieorkest dat bestaat sinds 1960.

Met 60 geëngageerde en gepassioneerde musici en onder leiding van gerenommeerde (gast)dirigenten brengt het Symfonieorkest Vlaanderen zowel uitvoeringen en creaties van hedendaags werk als stijlvolle vertolkingen van het vertrouwde symfonische repertoire vanaf het classicisme. Het orkest vervult hierbij een voorbeeldfunctie in het scheppen van kansen voor jonge, talentvolle musici, componisten, solisten en dirigenten.

 


www.symfonieorkest.be

Groenplaats

vliegroute, kunsteducatie

Vlieg

Vlieg wijst families de weg naar straffe vrijetijdsactiviteiten voor kinderen. Op hun website vind je alle info over activiteiten op kindermaat.

Bovendien verstopt Vlieg voor de zoektocht "Schatten van Vlieg" elk jaar schatkisten in meer dan 300 cultuurhuizen over heel Vlaanderen en Brussel.


www.UiTmetVlieg.be

Steenplein

Amarant

Amarant organiseert cursussen over de geschiedenis van kunst, beeldhouwkunst en architectuur, over klassieke muziek, opera en filosofie.

Ze nemen je mee naar de beste tentoonstellingen van het seizoen, duiken in de meest interessante museumcollectie en gaan op atelierbezoek. Ze trekken er ook uit met unieke reisprogramma's vanuit een doorgedreven kennis van de westerse kunst en een passie voor de grote culturen van Azië, Afrika en Amerika.


www.amarant.be

Groenplaats

theater, vliegroute

Kunstencentrum Vlaams Fruit

Kunstencentrum Vlaams Fruit, het Huis van Verhalen, maakt eigen producties, heeft vaste samenwerkingen met andere gezelschappen en verhuurt de theaters Het Appeltje en Het Klokhuis voor theater, dans, muziek, presentaties, etc.


www.vlaamsfruit.be

Steenplein

vorming

CVO Provincie Antwerpen - GIDS

Voor sterke en unieke, maatschappelijk en economisch relevante opleidingen. Een waaier aan opleidingen in secundair en hoger volwassenenonderwijs.


www.cvoprovincieantwerpen.be

Groenplaats

theater, dans, muziek

Theater Elckerlyc

Theater Elckerlyc in hartje Antwerpen werd in 2013 vernieuwd en straalt de nostalgische sfeer uit van een theater met traditie.

Dit theater heeft als slogan 'beleef het samen'. Gastvrijheid draagt Elckerlyc hoog in het vaandel, zowel voor publiek als voor gastspelers. Daarom voelt een bezoek aan het theater vertrouwd en toch elke keer anders.


www.elckerlyc.be/

Judas TheaterProducties

Judas TheaterProducties presenteert "Iedereen Beroemd", een Vlaamse musicalcreatie gebaseerd op de gelauwerde film van Dominique Deruddere, geregisseerd en geschreven door Frank Van Laecke.

Jelle Cleymans maakt zijn debuut als componist en tekstschrijver van een musical! Deze komische feelgoodvoorstelling is vanaf 15 februari 2019 te zien in Theater Elckerlyc in Antwerpen. 


www.judas.be

Hendrik Conscienceplein

expo, literatuur, muziek, vliegroute

Musea, cultuurcentra en biblotheken Stad Antwerpen

De Antwerpse stedelijke musea, cultuurcentra en bibliotheken slaan opnieuw de handen in elkaar. Je krijgt een vooruitblik op de belangrijkste expo's van het nieuwe cultuurseizoen.

Op het podium staan acts die in het najaar in de Antwerpse cultuurcentra staan. Kom ontdekken wat Antwerpen op cultuurvlak te bieden heeft.


www.antwerpen.be/cultuur

Steenplein

Linx+

Linx+ is een progressieve vereniging met pit. Goedgemutst benaderen ze de dingen met een rode bril. Wil je iets leuks op poten zetten, maar krijg je spontaan hoofdpijn van alle zorgen die er bij komen kijken?

Linx+ doet het met en voor jou: instant relief.


www.linxplus.be

Meir

expo

DIVA

Ontdek DIVA en treed binnen in een schitterend universum vol diamant, juwelen en edelsmeedkunst. DIVA, dé nieuwe ster in Antwerpen, en haar butler Jérôme nemen je mee op een reis doorheen het Antwerpse diamantverhaal.


www.divaantwerp.be

Meir

erfgoed, expo, vliegroute

Stonehenge - voorbij het mysterie

2500 v.Chr. In het zuiden van Engeland verrijst een indrukwekkend bouwwerk. Cirkelvormig, zoals de zon. Met gigantische rechtopstaande stenen. Vandaag staat de constructie bekend als Stonehenge.

Ontdek alles over Stonehenge in een intrigerende tentoonstelling. Afspraak in het Gallo-Romeins Museum van Tongeren vanaf 13 oktober 2018.


www.galloromeinsmuseum.be

Meir

expo, vliegroute

S.M.A.K. Gent

Vanaf september 2018 brengt S.M.A.K. een ode aan Raoul De Keyser met tekeningen en schilderijen. En in maart 2019 is het feest: S.M.A.K. bestaat 20 jaar! Dompel je onder in de collectie en ontdek topwerken van (inter)nationale kunstenaars, zes maanden lang. Een primeur voor het museum!


www.smak.be

Grote Markt

expo, muziek, literatuur, theater, vliegroute

BOZAR -
Paleis voor Schone Kunsten

Het Paleis voor Schone Kunsten is het oudste en grootste kunstenhuis van België. In BOZAR vinden jaarlijks 1.200 culturele activiteiten plaats, waaronder zo'n 20 tentoonstellingen en 300 concerten, maar ook theater, cinema, architectuur, design, literaire ontmoetingen, debatten, lezingen, rondleidingen en educatieve activiteiten voor jong en oud.


www.bozar.be

Grote Markt

muziek, vliegroute

deChorale

deChorale is een vrij uniek amateurkoor dat vorig jaar zijn 100-jarig jubileum mocht vieren. Het koor telt meer dan 100 enthousiaste leden die wekelijks samenkomen om zich voor te bereiden en in te leven in minimaal 2 concerten per jaar, voor zowel uitvoeringen in binnen- als buitenland, met nationale en internationale orkesten en solisten.

Heb je aanleg om te zingen en wil je deel uitmaken van de groep, kijk dan op de website voor de komende projecten en sing-in repetities.


www.deChorale.be

Steenplein

dans, vliegroute

Dansstudio Arabesque

Dansstudio Arabesque is een dansstudio waar iedereen terecht kan voor een degelijke dansopleiding. Een danscentrum waar veel aandacht wordt besteed aan de persoonlijke ontwikkeling van de kinderen.

Een ontmoetingsplaats waar een uitgebreid team enthousiaste docenten garant staat voor een dansopleiding waarin de aandacht niet alleen gericht is op de kwaliteit van de dans, maar ook op de artistieke ontplooiing van elke leerling individueel.


www.dansstudio-arabesque.be

Grote Markt

muziek, theater

Sportpaleis Group

De Sportpaleis Group heeft voor jou een mooi theateraanbod in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Ethias Theater Hasselt.

Voor grote concerten en spektakels ben je welkom in het Sportpaleis, de Lotto Arena, Vorst Nationaal en Ethias Arena.


www.sportpaleisgroup.be/nl/kalender

Steenplein

vorming

Momentum

De club is toegankelijk voor dames, heren en koppels en biedt een keuze uit ruim 120 activiteiten per jaar, meestal in de week en overdag.

Bedoeling is om plezier te hebben en te bewegen met vrienden tijdens reizen, bezoeken, sport, ontdekkingen, conferenties, degustaties en zoveel meer.


momentum-belgium.be

Grote Markt

theater, dans, muziek, vliegroute

deSingel

deSingel Internationale Kunstcampus biedt een super innovatief programma van muziek (klassiek, jazz, pop), internationaal toneel, hedendaagse dans en architectuurexpo's. In grote en kleine zalen, van de studio's tot op het dak.


desingel.be

Groenplaats

muziek, theater, vliegroute

De Silvertoppers

De Silvertoppers is een sociale organisatie die streeft naar totaalinclusie. Zij zorgen ervoor dat mensen met een beperkt budget kunnen genieten van cultuur door actief cultuur te maken of te bezoeken. Met hun boek en theaterstuk laten de Silvertoppers zien wat totaalinclusie voor hen betekent. 


www.rapopstapantwerpenstad.be

Steenplein

vorming, dans, muziek, expo, vliegroute

Internationaal Comité

Internationaal Comité is een landelijke sociaal-culturele federatie van zelforganisaties van etnisch-culturele minderheden. Ze ondersteunen en begeleiden de vrijwilligers en hun activiteiten.

Proef Oost-Europa, laat je verrassen door de Ingoesjetische beeldhouwer Zurab Gagiev, de Georgische dansgroep Imedi, de Oekraïense muzikale groep Vodograi, een fototentoonstelling van de Wit-Russische fotograaf Tatjana Siadova en een collectie van zacht speelgoed van Alenka Staliarova.


www.icvzw.be

Steenplein

circus

Ell Circo D'ell Fuego

Ell Circo D'ell Fuego is een Antwerps circuscollectief dat eigen voorstellingen maakt en daarnaast ook honderden kinderen en volwassenen de kans biedt om circustechnieken aan te leren via wekelijkse lessen en stages. Je kan er terecht voor een eerste kennismaking met circus, maar je kan ook doorgroeien tot een topacrobaat, klaar voor een professionele carrière.


www.ecdf.be

Groenplaats

circus, muziek, theater

Boxtalino Follies

Boxtalino Follies is een kleurrijke revue waar de glamour van de Parijse Lido en de extreme acrobatiek van Cirque du Soleil elkaar treffen.

Dans, zang en cabaretacts van topniveau worden gecombineerd in wervelende spektakels. De shows zijn met of zonder diner en uiteraard steeds met sensatie, emoties en veel humor.


www.boxtalino.be

Groenplaats

muziek, theater, dans, vliegroute

Music Hall

Music Hall produceert, promoot en organiseert sinds jaar en dag diverse musicals, opera’s, balletten en tal van theater- en arenaspektakels.

Zo genoten de afgelopen 30 jaar miljoenen bezoekers van voorstellingen zoals o.a. Les Misérables, The Phantom of the Opera, Cats, Het Zwanenmeer en de Boléro van Béjart.


www.30jaarmusichall.be

Meir

expo, vliegroute

Museum Kunst & Geschiedenis

Stap in een wereld vol verhalen van over de hele wereld en doorheen de tijd. het Museum Kunst & Geschiedenis in het Jubelpark in Brussel neemt je mee op reis naar verdwenen beschavingen, verre continenten, van het begin van de mensheid tot het heden.


www.kmkg-mrah.be

Meir

expo

Bizarium museum

Bizarium is een museum over briljante uitvinders en hun bizarre uitvindingen. Stuk voor stuk zijn het staaltjes van technische vindingrijkheid, grenzeloze verbeeldingskracht en onmetelijke passie.

Bizarium inspireert en verrast met geniale, wetenschappelijke en knotsgekke uitvindingen zoals een wandelende duikboot, een vliegfiets en veel meer.


www.bizarium.com

Grote Markt

muziek

Antwerp Symphony Orchestra

Het Antwerp Symphony Orchestra is het symfonisch orkest van Vlaanderen, met de nieuwe Koningin Elisabethzaal in Antwerpen als thuisbasis.

Het orkest wil je ontroeren en inspireren met concertbelevingen van het hoogste niveau onder leiding van chef-dirigent Elim Chan (vanaf seizoen 2019-2020) en vaste gastdirigent Philippe Herreweghe.


www.antwerpsymphonyorchestra.be

Meir

expo

Bastogne War Museum

Het Bastogne War Museum is gehuisvest in een gloednieuw gebouw met een gewaagde architectuur, gelegen op de voormalige site van het Bastogne Historical Center.

Dit herdenkingscentrum beschikt over moderne en originele scenografische technieken. Het museumparcours wordt afgewisseld door 3D-vertoningen die alle zintuigen aanspreken.


www.bastognewarmuseum.be

Steenplein

dans, muziek

Peña Al Andalus

Ben je een Spanje liefhebber? Wil je graag Flamenco leren dansen, een wervelende Flamenco show zien of lekker gezellig genieten van de Spaanse gastronomie

Kom dan zeker eens een kijkje nemen bij flamencocentrum Peña Al Andalus te Antwerpen. Hier vind je alles wat met de Andalusische cultuur te maken heeft!


www.alandalus.be

Meir

vorming, expo, vliegroute

Davidsfonds

Davidsfonds, dat zijn volwassenen, kinderen en vrijwilligers die houden van cultuur. Samen beleven ze taal, geschiedenis, erfgoed en kunst in Vlaanderen en Brussel.

Bijvoorbeeld door cursussen te volgen, cultuurreizen te maken, culturele evenementen mee te pikken of te organiseren, of boeken te lezen.


www.davidsfonds.be

Meir

expo

Kunstgalerij Arttilia

Kunstgalerij Arttilia is een betaalbare tentoonstellingsruimte, voorzien van de nodige ondersteuning. Ze organiseren ook organiseren workshops en uitstappen. De exporuimte dankt haar naam aan de prachtige lindeboom (Tilia) voor het pand en betekent dus 'kunst aan de lindeboom'.


www.arttilia.be

Meir

expo, musea

museumPASSmusées

Met de museumpas kan je onbeperkt één jaar lang verschillende musea in heel het land bezoeken, zo vaak je maar wil. Het ideale excuus om wat meer cultuur op te snuiven!

Je krijgt gratis toegang tot de vaste collecties van de deelnemende musea en tijdelijke tentoonstellingen bezoek je ook gratis of met een mooie korting.


www.museumpassmusees.be

Groenplaats

theater

Fakkeltheater

Het Fakkeltheater is een begrip in Antwerpen en heeft twee locaties in het hartje van de stad: de Zwarte Zaal in de Reyndersstraat en de Rode Zaal in de Hoogstraat. Jaarlijks worden er meer dan 450 voorstellingen gespeeld, waaronder theater, komedies, musicals en concerten.


www.fakkeltheater.be

Groenplaats

theater

ARSENAAL/LAZARUS

ARSENAAL/LAZARUS brengt verhalen die er toe doen, die raken, die maatschappelijk relevant zijn. Kwalitatief theater voor een breed publiek is de rode draad doorheen het gevarieerde aanbod.

ARSENAAL/LAZARUS is een bruisende plek, een open huis met een ruime blik op de wereld, een ontmoetingsplek waar van gedachten wordt gewisseld en in dialoog wordt gegaan.


www.arsenaallazarus.be

Meir

erfgoed, musea, vliegroute

Industriemuseum

In het Industriemuseum wekken grote en kleine verhalen de industriële geschiedenis weer helemaal tot leven. Verschillende generaties van ondernemers, handelaars en arbeiders nemen je mee in een universeel verhaal over mensen en machines en hoe die de wereld rondom ons veranderden.


www.miat.gent.be

Meir

erfgoed, expo, musea, vliegroute

Red Star Line Museum

Het Red Star Line Museum bestaat dit jaar 5 jaar en viert dit op 22 & 23 september met een groot feestweekend!

Kom de sfeer nu al opsnuiven aan de stand: neem er een prachtige retro-affiche mee van de rederij, probeer een bootje te vissen en maak kans op fijne prijzen.


www.redstarline.be/nl

Groenplaats

theater, muziek

Arenberg

In het hartje van de Antwerpse theaterbuurt is de Arenberg een begrip voor de cultuurliefhebber. Je kan er genieten van pop- en rockmuziek, comedy, literatuur en theater.

Met een prachtige grote zaal om van te snoepen en een klein broertje voor nieuwe of unieke voorstellingen, gaan vaste waarden en ontluikend talent er hand in hand.


www.arenbergschouwburg.be

Groenplaats

theater

Toneelstudio Gloriant

Sinds 50 jaar zijn wij gevestigd op de Linkeroever van de Schelde. Per seizoen brengen we 3 of 4 producties en we treden jaarlijks op in Bokrijk tijdens het Straattheaterfestival.


www.theatergloriant.be

Meir

expo, musea, erfgoed, vliegroute

Kazerne Dossin

Kazerne Dossin is het museum over Holocaust en mensenrechten in Mechelen. De permanente expo focust op de Belgische casus tijdens WOII en er lopen ook tijdelijke tentoonstellingen.

Vanaf september 2018 zoomt 'Holocaust & Strips' in op hoe graphic novelists doorheen de jaren aan de slag gingen met deze duistere periode uit de geschiedenis. 


www.kazernedossin.eu

Groenplaats

theater

Toneelgroep Sous-Fleurs

Toneelgroep Sous-fleurs speelt thriller-komedies, een genre dat weinig gezelschappen opvoeren. Grappige personages die spannende dingen meemaken.

Bovendien zijn het allemaal nieuwe zelfgeschreven stukken. Stukken die je nog nooit ergens anders hebt zien opvoeren. Het blijkt een succesrecept, en daar blijven ze dus trouw aan: spannend, grappig, intrigerend.


www.sous-fleurs.be

Groenplaats

muziek, theater

BSO-producties

BSO-producties is een Antwerpse musical- en theatervereniging die jaarlijks twee tot drie kwaliteitsvolle producties brengt in het Antwerpse. In september 2017 pakken zij uit met THE WEDDING SINGER en in december 2017 met A CHRISTMAS CAROL (solist: Hans Peter Janssens). Het jaar nadien zullen zij onder andere GREASE op hun programma zetten!


www.bso-producties.be

Steenplein

vorming

Vlaamse Gilde van Houtdraaiers

De Vlaamse Gilde van Houtdraaiers organiseert maandelijks bijeenkomsten waar ideeën uitgewisseld worden. Daar wordt de link naar andere kunstvormen besproken, zoals met de schilderkunst, keramiek en andere.

Artistiek-houtdraaien is een kunstambacht, het is dan ook logisch dat we deze culturele info hoog in het vaandel dragen. 


www.houtdraaiersgilde.be

Groenplaats

theater, vliegroute

Beeldsmederij DE MAAN

DE MAAN maakt visueel theater en wil kinderen, maar ook jongeren en grote mensen raken, verrassen, fascineren, verwonderen of doen nadenken. De voorstellingen zitten vol humor, poëzie, schoonheid en lelijkheid. Zolang het maar 'graaf' is en niet 'braaf'.


www.demaan.be

Groenplaats

theater

Tg Wuivend Riet

Tg Wuivend Riet is het dynamisch theaterlabo van auteur-regisseur Ed Vanderweyden dat per productie specifieke medewerkers aantrekt. Tg Wuivend Riet staat op eigen benen en wil onafhankelijk hun ding kunnen (blijven) doen.


www.wuivendriet-writeon.be

Groenplaats

theater

Seeftheater

Het Seeftheater is het kleinste cafetheater van Vlaanderen. Deze parel ligt al bijna 40 jaar verborgen in een steegje in de Seefhoek. Je vindt ons op een steenworp van het Sint-Jansplein, in de Diepestraat 34.

Het Seeftheater staat garant voor een avondje amusement. Kom ons ontdekken!


www.seeftheater.be

Grote Markt

muziek

Pink Noise - Active Company

Pink Noise is het enthousiaste koor van Active Company, de Antwerpse vereniging voor sport en ontspanning van holebi's en sympathisanten. Pink Noise is zowel qua bezetting als repertoirekeuze veelzijdig en kosmopolitisch.

Op de 'pupiters' staan zowel klassieke partituren als barbershop en close harmonie. De meeste koorleden hebben geen muzikale opleiding maar worden gedreven door hun enthousiasme en de groepsdynamiek.


www.activecompany.be/koor

Grote Markt

muziek

A.J.C. Antwerpse Jazzclub

We bieden gratis en wekelijks multimedia-avonden aan over de authentieke en mainstream jazz, voordrachten met programmablad aan de hand van vinyl, CD, DVD en video.


www.antwerpsejazzclub.com

Meir

muziek

JazzLab Series

JazzLab tourt al 25 jaar elke maand met een andere band. Van straight jazz tot experiment en cross-over, ... JazzLab meet onvermoeibaar de polsslag van de hedendaagse jazz.

Jong talent vindt zo een weg naar onze podia, maar ook gevestigde namen met pittige projecten weten we ten zeerste te appreciëren. 


www.jazzlabseries.be

Groenplaats

dans, muziek, theater, theater, musical

Theatertainment

Theatertainment Producties is een beloftevolle speler op de markt. Het is een nieuw, jong en dynamisch productiehuis dat enkel werkt met gevestigde waarden en streeft naar professionalisme op elk vlak.

Alle producties voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen waar de beste acteurs, regisseurs, decorbouwers en stylistes voor verantwoordelijk zijn.


www.theatertainment.be

Meir

expo

MoMu

Tijdens de sluiting en renovatie van het MoMu trekt het museum de wereld in. Tot de heropening in 2020 kan je genieten van een extra muros programma met tentoonstellingen, workshops en activiteiten.


www.momu.be

Steenplein

erfgoed, expo, literatuur

FMDO & Internationaal Comité

Federatie Marokkaanse en Mondiale Democratische Organisaties, kortweg FMDO, ondersteunt sociaal-culturele verenigingen van mensen met een migratieachtergrond.

Daarnaast overkoepelt de organisatie bijna 200 verenigingen die verspreid zijn over de provincies Antwerpen, Vlaams-Brabant en West-Vlaanderen.


www.fmdo.be

Steenplein

dans, vliegroute, vorming

Dansstudio 1-2-3

Dansstudio 1-2-3 is een dansschool waar er met passie wordt les gegeven. Alle dansstijlen komen aan bod en iedereen is welkom vanaf 4 jaar tot volwassenen, van beginners tot gevorderden.

Nog niet helemaal overtuigd? Doe mee tijdens een van de gratis proeflessen tussen 10 en 23 september 2018.


www.dansstudio123.be

Grote Markt

theater, muziek, expo, dans, vliegroute

de Warande

In de Warande ontdek je een ruim aanbod aan concerten, dans-, theater-, familie-, en comedyvoorstellingen en tentoonstellingen.

Op het programma staan jonge nieuwe ontdekkingen, talent uit de regio, bekende nationale artiesten, maar ook grote internationale namen. In de Expozaal kan je terecht voor hedendaagse kunsttentoonstellingen.


www.warande.be

Wapper

literatuur, vorming, vliegroute

Iedereen Leest

"Meer leesplezier, meer lezers!", dat is het motto van Iedereen Leest. Om zo veel mogelijk mensen aan het (voor)lezen te krijgen, zet Iedereen Leest voor jong en oud campagnes en programma's op.


www.iedereenleest.be

Groenplaats

theater

Take Twee producties

Take Twee Producties staat garant voor avond- of middagvullend theateramusement voor groot en klein. Ze zijn ook producent van Poppentheater Klein maar Moedig. De voorstellingen gaan door in het Fakkeltheater, en ze werken regelmatig met gekende TV- of theateracteurs.


taketwee.weebly.com

Suikerrui

film

DE NATIONAL

Laat u rondleiden in De National en ontdek het unieke verhaal van deze 100 jaar oude volksschouwburg in Antwerpen-Noord.


Meir

expo

Kunsthal Extra City

Kunsthal Extra City werkt met kunst die je doet nadenken over actuele thema in de stad van vandaag. Ze bieden een prikkelend programma van tentoonstellingen met beeldende kunst uit binnen- en buitenland en een breed aanbod aan activiteiten (films, lezingen, workshops, rondleidingen en debatten). 

 


extracitykunsthal.be

Groenplaats

theater

EWT-Theater

Het EWT-theater werd gesticht in 1958 op initiatief van Lode Hendrickx onder de naam Experimentele Werkgroep voor Toneel. De eerste optredens in het Hessenhuis (van korte duur wegens brandgevaar), op de Paardenmarkt (zolder van 10 op 10 meter) en in de Leysstraat, dekten volledig de lading. Aanvankelijk werd er vooral avant-gardetheater gebracht. De gemeente Deurne zag wel brood om het EWT-theater onderdak te verlenen, en zo werd het EWT het eerste randstadtheater van Vlaanderen. In een minimum van tijd toverde de gemeente een fraai theatertje met 100 zitplaatsen, dat een nieuwe verbouwing én vergroting kende in 1979.


www.ewt.be

Meir

literatuur

Apache

Apache stelt die vragen die commerciële mediabedrijven uit de weg gaan. Als onafhankelijke nieuwssite leggen we machthebbers het vuur aan de schenen. Zo geven we een stem aan mensen die er geen hebben.

Onze onderzoeksjournalisten nemen de tijd om bloot te leggen wat er misloopt. Zo lees je bij Apache wat iedereen zou moeten weten.


www.apache.be

Steenplein

vorming

vtbKultuur
Provincie Antwerpen

vtbKultuur is een vereniging waarin groepen vrijwilligers in Vlaanderen en Brussel kwaliteitsvolle en gevarieerde culturele activiteiten organiseren.

vtbKultuur laat mensen samen cultuur ontdekken, actief beleven en ervan genieten. Hun activiteiten staan open voor iedereen.


www.vtbkultuur.be

Groenplaats

theater

Theater Cartouche

Theater Cartouche start haar 20ste seizoen. Professioneel theater en tal van gastproducties ten zuiden van Antwerpen. Toneel, muziek, comedy, schoolvoorstellingen,...

Gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, geen parkeerproblemen, gezellig theater, leuke foyer met zitplaats voor iedereen.


www.theatercartouche.be

Steenplein

vorming, dans

Oost West Centrum

Oost West Centrum inspireert en verbindt mensen die willen stralen van gezondheid en met zachte kracht mee willen bouwen aan een sprankelende, warme, veerkrachtige wereld. Het centrum organiseert cursussen en activiteiten rond gezonde voeding, mindful bewegen, natuurlijk genezen, duurzaam leven ...


www.owc.be

Suikerrui

film, muziek, vorming, vliegroute

JEF

JEF is dol op jeugdfilm. JEF brengt eigenwijze, supergoeie films in de zalen, bij jou thuis en op school. Maar JEF is ook meer dan film. JEF is een festival.

JEF is er voor en door kinderen en jongeren en nodigt hen uit om mee te doen aan workshops, te experimenteren met nieuwe media en zelf films te maken.


www.jeugdfilm.be