programma

ModeMuseum

De Antwerpse musea zetten tijdens de Cultuurmarkt hun deuren open. Van 10.00 tot 17.00 uur kan je gratis hun rijke collecties en tijdelijke tentoonstellingen bewonderen.

Het ModeMuseum biedt mode in wisselende thematentoonstellingen, van historische kostuums tot hedendaagse topontwerpers. Het MoMu viert haar 15-jarig bestaan.
www.momu.be

Margiela, de Hermèsjaren
Belgisch ontwerper Martin Margiela is vooral bekend als avant-gardist, met een voorkeur voor deconstructie, recyclage en recuperatie. Dat het Parijse luxehuis Hermès in 1997 voor Martin Margiela koos als artistiek directeur was dan ook verrassend. De samenwerking resulteerde in 12 vrouwencollecties waarin comfort en tijdloze luxe centraal staan.

Nicole & Hugo. Swinging Ann Salens
Centraal in deze tentoonstelling staan de kleurrijke jurken uit de garderobe van Vlaanderens bekendste showbizzkoppel Nicole & Hugo. De showbizzoutfits zijn van de hand van de bekende Belgische ontwerpster Ann Salens.

De Schatten van Vlieg
Zit er een echte speurneus in jou verborgen? Kom dan langs in het MoMu en ga op zoek naar de verschillende hints om de code te kraken van de schatkist!