programma

MAS

De Antwerpse musea zetten tijdens de Cultuurmarkt hun deuren open. Van 10.00 tot 17.00 uur kan je gratis hun rijke collecties en tijdelijke tentoonstellingen bewonderen.

Antwerpen is een stad aan een stroom met een haven. Dat zorgt al eeuwen voor ontmoetingen en uitwisselingen. Het MAS verzamelt sporen van die uitwisselingen en vertelt er nieuwe verhalen mee. Over de stad, de stroom en de haven, maar ook over de verbondenheid van Antwerpen met de wereld. Maak kennis met Antwerpen in de wereld en met de wereld in Antwerpen.
www.mas.be

Stadsfotograaf
De expo Stadsfotograaf toont Antwerpen met een eigenzinnige blik. Vijftien zeer verschillende fotografen presenteren het werk dat ze de afgelopen jaren maakten voor het project Stadsfotograaf Antwerpen. Laat je langs de verdiepingen van het MAS meevoeren in de visuele liefdesbrief voor de stad Antwerpen.

De Schatten van Vlieg
Ga op dierenspeurtocht in de expo Antwerpen à la carte. Onderweg krijg je allerlei opdrachten en verken je de stad met je neus.

Curieus - in het Umicore Zilverpaviljoen
Tijdens Curieus, de laatste tentoonstelling van DIVA in het Umicore Zilverpaviljoen, tonen 6 jonge kunstenaars een selectie van oud en nieuw werk, variërend van juwelen en objecten tot beeldend werk, film en fotografie. Heel wat curiositeiten en bijzonderheden in de vorm van parels van poeder, kopjes uit zeep, sluitingen die schakels worden, stenen die de vorm aannemen van messen en papier dat verandert in porselein passeren er de revue.
www.divaantwerp.be

De Schatten van Vlieg - in het Umicore Zilverpaviljoen
Vind jij schatten zoeken ook het neusje van de zalm? Ben jij een curieuze-neuze-mosterd-pot? Kom dan naar de expo Curieus en open de koffer vol geurende opdrachten. Ga al spelend op ontdekking en laat je verrassen door de getoonde juwelen , objecten, filmpjes en foto’s. Kraak de code van de schatkist én krijg een beloning!