programma

Maagdenhuismuseum

De Antwerpse musea zetten tijdens de Cultuurmarkt hun deuren open. Van 10.00 tot 17.00 uur kan je gratis hun rijke collecties en tijdelijke tentoonstellingen bewonderen.

Het Maagdenhuismuseum herbergt de kunstcollectie van het Antwerpse OCMW.  Het toont een verzameling kunstwerken uit de 16de en 17de eeuw, met toppers van Rubens, Jordaens, van Dyck, Coxie … De werken vormen het nalatenschap van 5 eeuwen armenzorg in de stad: de collectie ontstond via schenkingen, testamenten en legaten. Bovendien huist het museum in een voormalig meisjesweeshuis. Je ontdekt er de geschiedenis van de wezen-, vondelingen- en armenzorg.

www.maagdenhuismuseum.be

Zolders vol schatten
Ontdek kleine en grote schatten van de zolders van het Maagdenhuis. Snuffel je mee op de zolders van het Maagdenhuis? Ontdek je graag wat ze er met zorg bewaard hebben? Wil je ook weten wat er vroeger op de zolders lag? Ga mee op een stoffige boeiende reis!  Die voert je naar de hoogste regionen van een 17de-eeuws gebouw. Bovendien laat het je afdalen naar de vergeten hoekjes van de rijke geschiedenis.

De Schatten van Vlieg
Hoe rook het in een 17de-eeuws weeshuis? In het Maagdenhuismuseum zijn enkele van deze geuren verstopt. Hopelijk ben je niet snipverkouden of zit je neus verstopt, want je moet je reukorgaan goed gebruiken voor deze geur-speurtocht. Ga op zoek in alle zalen en voor deze ene keer mag je je neus eens goed in andermans zaken steken. Veel snuffelgenot!