programma

Fotomuseum - FOMU

De Antwerpse musea zetten tijdens de Cultuurmarkt hun deuren open. Van 10.00 tot 17.00 uur kan je gratis hun rijke collecties en tijdelijke tentoonstellingen bewonderen.

In het FOMU belichten thematische en monografische expo’s het oeuvre van Belgische fotografen en grote internationale namen.
www.fotomuseum.be

The Still Point of the Turning World – Between Film and Photography
Het fotografische beeld kent geen beweging, geluid of tijd. Maar wat gebeurt er als je er één van deze elementen aan toevoegt? De tentoonstelling The Still Point of the Turning World zoomt in op die zeldzame keer dat een fotograaf het filmmedium gebruikt of dat een videokunstenaar zich aan de fotografie waagt.

Suzy Embo. Artiste photographe – Photographe d’artistes
Achter de artiestennaam Suzy Embo schuilt een bevoorrechte getuige van de Belgische naoorlogse avant-garde. Aanvankelijk experimenteert ze met fotografie in dienst van de persoonlijke expressie, maar in de jaren 1960 richt Suzy haar lens op kunstenaars uit de post-cobrabeweging en documenteert ze de internationale kunstscène.

5 jaar .tiff
België barst van fotografisch talent. Daarom geeft het FOMU jaarlijks een magazine uit voor inspirerende jonge Belgische fotografie: .tiff. In het magazine stellen ze telkens 10 jonge beloftevolle Belgische fotografen voor. Alle 50 talenten van .tiff kan je deze zomer bekijken in het park Rivierenhof.

De Schatten van Vlieg
In het FOMU ligt voor jou een heuse schattentocht klaar. Een knotsgekke zoektocht leidt jou en je mama en papa doorheen het museum. Enkel echte speurneuzen kunnen de schat vinden! Een tip: gebruik al je zintuigen!