programma

Finale Nekka-wedstrijd

15:00
-18:30

KBC-toren

muziek - Nederlandstalige muziek


Eind juli  vonden in Gent de halve finales plaats van de Nekka-wedstrijd. Negen kandidaten uit de oorspronkelijke 130 inschrijvingen speelden voor een plaats in de finale. De vakjury koos voor In een Discotheek, Neander en The Grassroots Movement.

Tijdens de Cultuurmarkt vindt de finale van de 10de editie van de Nekka-wedstrijd plaats. Je hoort de 3 finalisten aan het werk tussen 15.00 en 17.15 uur. Aansluitend geeft Jeroen kant, winnaar van de vorige Nekka-wedstrijd, een optreden en om 18.00 uur maakt de jury de winnaar van de editie 2017 bekend.

De 3 finalisten:
- In een Discotheek
Het gaat hard voor In een Discotheek, de vijfkoppige indie-elektroband rond songwriter Maya Mertens. Haar rauwe Nederlandstalige teksten schommelen voortdurend tussen weemoed en een energieke ode aan de imperfectie. Hoe melancholischer en onzekerder de tekst, hoe bruter de deunen.

- Neander
Neander is onderweg, gaat op reis en stopt soms de tijd. Zingen over gewone dingen die soms toch bijzonder blijken. Neander is bestemd voor mensen die houden van het leven en de liefde. Toch gaan Marino Dendooven en Nikolaas Debusschere verdriet en pijn niet uit de weg. Kwetsbaar, eerlijk en in het Nederlands. Anders dus.

- The Grassroots Movement
De wortels van The Grassroots Movement ontsproten in 2014. Enkele goede vrienden met een gemeenschappelijke liefde voor hiphop bundelden de krachten en gingen op zoek naar muzikanten die net als hen inspiratie halen bij alles wat soulfull, funky of gewoon lekker klinkt.

www.nekkawedstrijd.be