over de Cultuurmarkt

Wat is de Cultuurmarkt van Vlaanderen?

De Cultuurmarkt van Vlaanderen is een overkoepelend initiatief dat de energie van cultureel Vlaanderen bundelt en het aanbod van het nieuwe seizoen feestelijk voorstelt. Het publiek wordt op één dag en op één plaats geïnformeerd over het culturele aanbod. En dat helemaal gratis.

Er is een infomarkt met 165 infostands en er zijn live optredens uit verschillende disciplines: muziek, dans, theater, comedy, circus, literatuur ... 

Historiek

Prospekta organiseerde op 1 september 1996 voor het eerst de Cultuurmarkt van Vlaanderen. 20.000 bezoekers konden toen kennismaken met 35 gezelschappen die hun producties voor het theaterseizoen 1996-1997 voorstelden. Het evenement kende een exponentiële groei. Zowel qua deelnemende culturele instellingen als qua bezoekers. In 2016 presenteerden bijna 170 instellingen het nieuwe aanbod aan 160.000 bezoekers. In 2017 vindt de 22ste editie plaats.

Klik hier voor een terugblik op meer dan 20 jaar affiches van de Cultuurmarkt.

Editie 2017

Editie 2017 vindt plaats op zondag 27 augustus, van 11.00 tot 18.00 uur op een 25-tal binnen- en buitenlocaties in de historische Antwerpse binnenstad.

Een initiatief van Prospekta

De Cultuurmarkt van Vlaanderen wordt georganiseerd door Prospekta vzw.

Prospekta organiseert overkoepelend de Cultuurmarkt van Vlaanderen, zet de communicatiecampagne van de Cultuurmarkt op, stelt programmatoren aan en brengt partners samen. Individuele culturele instellingen presenteren zich op de infomarkt, artiesten uit heel Vlaanderen treden gratis op, locaties en steunpunten organiseren een aanvullende programmering of activiteiten.

Wat is Prospekta?

Prospekta promoot en ondersteunt culturele activiteiten. Doel is om meer mensen naar cultuur toe te leiden. Via onder meer de culturele infobalie Info Cultuur, Last Minute Ticket Shop, de evenementen Cultuurmarkt van Vlaanderen & Museumnacht, het cultuurprogramma 100% CULTUUR op ATV & TV Plus en het magazine 100% EXPO vormt Prospekta een brug tussen publiek en culturele instellingen.

Prospekta initieert ook overleg en samenwerking tussen regionale actoren. De platformwerkingen Greentrack en Urbantrack staan garant voor een doorgedreven maatschappelijke inbedding van alle activiteiten van Prospekta.


Met dank aan

  • Programmatoren: Mourad Bekkour, Elsemieke Scholte en Mik Torfs
  • Jury audities klassieke muziek: Jan De Moor, Chloë Herteleer, Viviane Spiessens, Guy Vandromme en Liesbet Vereertbrugghen
  • Affichebeeld: Gaetan Teller
  • Website: Firma 103
  • Alle partnerorganisaties en locaties: AMUZ, AULOS, Cabron, Circant, Cultuurcentra stad Antwerpen, CultuurNet Vlaanderen, Deep Bridge, Den Hopsack, Ell Circo d'Ell Fuego, Fakkeltheater, Fameus, HETSTEEN, Iedereen Leest, Live Comedy, Nekka, OPENDOEK, RASA, SignUp, alle theaters op de Sint-Nicolaasplaats, Toneelhuis, Tutti Fratelli, Vlamo, de musea in Antwerpen ...
  • De presentatoren
  • Alle subsidiënten en sponsors
  • De hele vrijwilligersploeg die enthousiast voor en achter de schermen mee de Cultuurmarkt opzet


Info voor culturele organisaties

  • Wil je een van de optredende artiesten of instellingen contacteren, maar vind je geen contactgegevens? Neem dan gerust contact op met Prospekta voor alle informatie: T 03 338 95 62 - info@cultuurmarkt.be.
  • Ook een stand op de Cultuurmarkt van Vlaanderen? Alle info voor deelname onder Sectorinfo.