FAQ

FAQ › Zijn er tips voor een goede infostand?

Bezoekers geven de culturele infomarkt en de sfeer op het evenement als voornaamste reden voor een bezoek aan de Cultuumarkt van Vlaanderen.
We geven graag enkele tips voor een sfeervolle en succesvolle infostand.

1. Zet in op herkenbaarheid en beleving

Zorg ervoor dat de infostand een weerspiegeling is van je aanbod of je werking. Kleed je infostand niet alleen aan met affiches en folders, maar geef hem echt een eigen karakter en zorg voor een belevingsaspect.

Werk je bijvoorbeeld rond literatuur, breng dan een boekenkastje vol boeken mee en zet er een knusse leesstoel bij.

2. Kwaliteit boven kwantiteit

70% van de bezoekers komt naar de Cultuurmarkt om zich te informeren en hun culturele agenda voor het volgende seizoen in te plannen. Dat wil echter niet zeggen dat ze door hostessen overstelpt willen worden met flyers en brochures, wel dat ze informatie op maat willen krijgen. Zorg er dus voor dat de collega’s die het aanbod het best kennen in de infostand aanwezig zijn.

3. Haal het maximale uit je contact

Naast het informeren van het publiek is de Cultuurmarkt ook de uitgelezen plek om zelf informatie te verzamelen. Denk daarbij niet alleen aan het verzamelen van mailadressen, maar vraag ook feedback op je werking, je promotie … Doe dit niet aan de hand van een vragenlijst, maar door een persoonlijk gesprek. Nodig mensen in je stand uit. Bouw geen barricade tussen jezelf en de bezoekers.

4. Doe mee aan de Vliegroute voor kinderen

Meedoen aan de Vliegroute is niet alleen goed om je kinderaanbod in de verf te zetten, maar geeft je ook de kans om met de ouders in gesprek te gaan over je aanbod.