FAQ

FAQ › Waarom deelnemen aan de Cultuurmarkt?

De Cultuurmarkt is een uniek promotieplatform op Vlaams niveau

1. Je maakt je aanbod zichtbaar op een laagdrempelig evenement in het centrum van Antwerpen. De Cultuurmarkt van Vlaanderen bereikt jaarlijks tussen de 120.000 en 150.000 bezoekers (afhankelijk van de weersomstandigheden).

2. Je stimuleert cultuurparticipatie en werft extra publiek. Onderzoek uit 2013 toont dat meer dan de helft van de bezoekers vaker naar een museum zal gaan of een theater- of muziekvoorstelling zal bijwonen het komende seizoen, door hun bezoek aan de Cultuurmarkt. > Naar resultaten publieksonderzoek Cultuurmarkt 2013

3. Je maakt deel uit van de feestelijke opening van het Vlaamse culturele seizoen. De informele ontmoetingsplek voor de culturele sector.

4. Je ondersteunt een grootschalige Vlaamse promotiecampagne die het belang van kunst en cultuur in de kijker zet.

5. Je wordt opgenomen in de 135.000 programmakranten (waarvan 110.000 als bijlage bij De Standaard en 25.000 uitgedeeld op het evenement) en werkt zo aan je naamsbekendheid.

6. Dankzij de uitgebreide informatie op de website www.cultuurmarkt.be (in de week voor de Cultuurmarkt 14.330 unieke bezoekers) vindt het publiek de weg naar je online kanalen.

7. Prospekta zorgt voor een goede logistieke omkadering (onder meer elektriciteit, tenten, gepersonaliseerde signalisatie …). Het evenement heeft een uitstekende reputatie en krijgt een tevredenheid van 8 op 10 van haar deelnemers.

8. Je kan heerlijk eten en drinken in de artiestenfoyer.

 • Reacties van bezoekers na Cultuurmarkt 2015
  - “Net terug van @Cultuurmarkt, wordt weer druk cultureel najaar, met alvast tickets van @BOZARbrussels” (op Twitter)
  - “Opnieuw vele ideeën opgedaan @Cultuurmarkt voor een boeiend cultureel seizoen! Met @CCaartselaar voorop ;-) Maar ook @judastheater …” (op Twitter)
  “Het is ongelooflijk hoeveel nieuwe ontdekkingen je hier doet. Er is zoveel te zien dat ik tijd tekort kom” – reactie van bezoeker (in De Standaard en Gazet van Antwerpen)

 • Cultuurmarkt in de pers
  - “De 20ste editie van de Cultuurmarkt was een zinderend succes en lokte zo’n 150.000 bezoekers naar Antwerpen.” (De Standaard)
  - De sfeer was feestelijk, het programma veelbelovend en het publiek tevreden. In totaal kwamen 150.000 mensen een kijkje nemen.” (Gazet van Antwerpen)
  - “Cultuurmarkt lokt 150.000 bezoekers.” (Het Nieuwsblad)