programma

Rockoxhuis

Het Rockoxhuis is een prachtige patriciërswoning in Vlaamse renaissancestijl. De woning was in de 17de eeuw eigendom van Antwerps burgemeester en kunstliefhebber Nicolaas Rockox.

Clara Peeters. Aan tafel!
Clara Peeters was een buitenbeentje, een van de weinige vrouwelijke kunstschilders uit de barok. Bovendien was ze een van de pioniers van de ontwikkeling van het stilleven als genre in de vroege 17de eeuw. Deze tentoonstelling is een samenwerking met het KMSKA.

Het Gulden Cabinet
In het Rockoxhuis ontdek je hoe een Antwerpse kunstverzameling er in de Gouden Eeuw uitzag. De patriciërswoning van Nicolaas Rockox onderging een metamorfose tot een luxueus kunstkabinet met topstukken uit het KMSKA en de belangrijkste werken uit het Rockoxhuis. Je ziet er prachtige schilderijen van onder meer van der Weyden, Memling, van Eyck, Rubens en van Dyck.

De Schatten van Vlieg
Ga op schattenjacht met de app De Schatten van Vlieg. Vlieg neemt je mee op avontuur langs de schilderijen van Clara Peeters. Zij schilderde lang geleden stillevens vol heerlijk eten en drinken. Het eten is zo goed geschilderd dat het lijkt alsof je het echt zou kunnen opeten.

De app kan je gratis downloaden in de Play Store en de App Store.

www.rockoxhuis.be