programma

Pianoroute
Ontdek en bespeel de piano’s op de pianoroute

Ontdek in het pianolabo hoe een piano werkt
In het pianolabo op de Grote Markt maak je kennis met de mechaniek van een piano en mag je verschillende manieren en materialen uitproberen om klank uit een pianosnaar te krijgen. Je kan echt in een piano kijken en ook een exemplaar onderzoeken dat volledig is gedemonteerd. Bovendien kan je verschillende doorsnedes van mechanieken bekijken en de werking ervan volgen.  

Speel zelf
Zin om je pianospel met anderen te delen? Neem plaats achter een piano op de Groenplaats, de Meir of de Wapper en laat je gaan. De buffetpiano’s van Piano’s Maene op de pianoroute zijn vrij te bespelen: ‘Play me, I’m yours!’

Signeer het pianogastenboek
Op de Meir staat een witte piano waarop je niet alleen kan spelen, je kan het instrument ook signeren of een boodschap nalaten. Kortom: het pianogastenboek van de Cultuurmarkt.

Win 1 jaar een piano in huis
Film jezelf of laat je filmen terwijl je op een van de piano’s op de pianoroute speelt, zet het filmpje op Facebook en tag Piano’s Maene. Wie op 30 september 2016 de meeste likes heeft verzameld, wint 1 jaar gratis een piano in huis. Je mag zelfs kiezen of je een akoestische of digitale piano wil. Veel succes!