programma

MAS, Diamantpaviljoen & Umicore Zilverpaviljoen

Antwerpen is een stad aan een stroom met een haven. Dat zorgt al eeuwen voor ontmoetingen en uitwisselingen. Het MAS verzamelt sporen van die uitwisselingen en vertelt er nieuwe verhalen mee. Over de stad, de stroom en de haven, maar ook over de verbondenheid van Antwerpen met de wereld. Maak kennis met Antwerpen in de wereld en met de wereld in Antwerpen.
De paviljoenen aan het MAS zijn het uithangbord van DIVA, het toekomstige museum voor Edelsmeedkunst, Juwelen en Diamant achter het stadhuis.

Luc Tuymans. Glasses – MAS
Voor de expo Luc Tuymans. Glasses blikt Luc Tuymans voor de eerste keer thematisch terug op zijn oeuvre. De expo presenteert portretten van ‘mensen zonder naam’ en van historische figuren, met de bril als rode draad.

De Schatten van Vlieg in de expo Luc Tuymans. Glasses – MAS
Met wijd open ogen en een doeboekje in de hand ontrafel je de raadselachtige werken van Tuymans. Je verzint verhalen, gaat aan de slag met grappige tekenopdrachten en komt te weten welke bril jou het beste past. Als beloning ontvang je een schat van de schatbewaarders! Je kan het doeboekje gratis ophalen aan de balie van het MAS.

Antwerpen à la carte – MAS
Deze expo serveert de geschiedenis van de stad aan de hand van het verrassende, grillige en vaak onzichtbare spoor van de voedselketen. Ontdek hoe steden door de eeuwen heen hun steeds groeiende groep inwoners voedden.

Gracieus. Art nouveau in de kijker – Diamantpaviljoen & Umicore Zilverpaviljoen
De expo toont een 50-tal art-nouveauobjecten, waaronder enkele absolute topstukken. Laat je bekoren door juwelen en tafelzilver in deze bijzonder verfijnde en gracieuze stijl, waarvan België de absolute pionier was.

De Schatten van Vlieg – Diamantpaviljoen & Umicore Zilverpaviljoen
Ben je een echte speurneus? Zoek dan mee naar de Schaten van Vlieg in het Umicore Zilverpaviljoen, het Diamant- en het MAS Havenpaviljoen. Piep door bijzondere sleutelgaten en leer kijken zonder ogen. Zie jij verder dan je neus lang is? Dan vind je zeker de code om de schatkist te openen!

www.mas.be - www.zilvermuseum.be