programma

Fotomuseum – FOMU

Thematische en monografische expo’s belichten het oeuvre van Belgische fotografen en grote internationale namen.

Photography Inc. Van luxeproduct tot massamedium.
Photography Inc. vertelt het verhaal van de fotografie en de fotografische industrie. Van de eerste foto's – daguerreotypieën – tot de selfies van vandaag. In het begin was fotograferen een ambacht, de foto’s zelf waren luxeproducten. Geleidelijk werd de foto een massaproduct voor een breed publiek. Deze collectiepresentatie focust op kantelmomenten in de technologische geschiedenis van de fotografie en op de gevolgen hiervan voor de gebruiker.

Jonge Belgische Fotografie – Tom Callemin
Voor het 5de jaar op rij biedt het Fotomuseum – FOMU ruimte aan jonge Belgische fotografie. Dit jaar presenteert Tom Callemin (°1991) zijn fotografisch universum. Daarin onderzoekt hij de relatie tussen de fotograaf en zijn model. Die zoektocht bepaalt zijn beklijvende beeldtaal. Met enigmatische en uitgepuurde beelden, die meestal in een studio tot stand komen, timmert hij aan een sterke signatuur.

Show Us the Money
Het Fotomuseum – FOMU neemt je mee naar belastingparadijzen en het zenuwcentrum van de financiële macht. Je maakt kennis met een elite die de hele wereld beïnvloedt, maar zelf liefst onzichtbaar blijft.

Een terugblik op 35 jaar Jazz Middelheim
Jazz Middelheim dook diep in de archieven en donkere kelders om materiaal van 35 jaar Jazz Middelheim te verzamelen. In de inkomhal van het FOMU kan je terugkeren naar lang vervlogen jazzjaren en 15 portretten van jazzmuzikanten bewonderen.

De Schatten van Vlieg
Ontdek de smARTbox in het FOMU en ga op zoek naar de schatkist van Vlieg! Deze Super-Mega-ART-box trakteert jonge bezoekers op een onvergetelijke museumervaring.

www.fotomuseum.be