over de Cultuurmarkt

Cultuurmarkt van Vlaanderen

De Cultuurmarkt van Vlaanderen is een overkoepelend initiatief dat de energie van cultureel Vlaanderen bundelt en het aanbod van het nieuwe seizoen feestelijk voorstelt. Het publiek wordt op één dag en op één plaats geïnformeerd over het culturele aanbod. En dat helemaal gratis.

Er is een infomarkt met 170 infostands en er zijn live optredens uit verschillende disciplines: muziek, dans, theater, comedy, circus, literatuur ... Editie 2016 vindt plaats op zondag 28 augustus, van 11.00 tot 18.00 uur op een 25-tal binnen- en buitenlocaties in de historische Antwerpse binnenstad.

Prospekta organiseert overkoepelend het evenement, zet de communicatiecampagne van de Cultuurmarkt op, stelt programmatoren aan en brengt partners samen. Individuele culturele instellingen presenteren zich op de infomarkt, artiesten uit heel Vlaanderen treden gratis op, locaties en steunpunten organiseren een aanvullende programmering of acties.

Historiek
Prospekta organiseerde op 1 september 1996 voor het eerst de Cultuurmarkt van Vlaanderen. 20.000 bezoekers konden toen kennismaken met 35 gezelschappen die hun producties voor het theaterseizoen 1996-1997 voorstelden. Het evenement kende een exponentiële groei. Zowel qua deelnemende culturele instellingen als qua bezoekers. In 2015 presenteerden meer dan 170 instellingen het nieuwe aanbod aan 150.000 bezoekers. In 2016 vindt de 21ste editie plaats.

Klik hier voor een terugblik op 20 jaar affiches van de Cultuurmarkt.

Wil je op de hoogte blijven? Volg de Cultuurmarkt op facebook.com/cultuurmarkt.