infomarkt

MinTh

Groenplaats

musical, muziektheater

"Voor een gevulde avond kwalitatief hoogstaand, meeslepend, grappig, ontroerend, inspirerend en ontspannend theater heeft u met MinTh (Muziek in theater) de juiste keuze gemaakt. Al vijf jaar timmert deze groep van zestig enthousiastelingen aan de weg in het culturele circuit. Hun voorstellingen worden met lof overladen, zowel door de wol geverfde theaterkenner als de ontdekker.

MinTh is dan ook een professioneel theatergezelschap met wortels in Antwerpen en Leuven. Begonnen in 2011 onder de benaming Nieuw MuziekTheater Brasschaat zetten de theaterbeesten pur sang voet aan de grond in het Vlaamse en Nederlandse culturele circuit. Zalen met ronkende namen zoals de Arenbergschouwburg mochten MinTh al ontvangen.

Wat MinTh zo bijzonder maakt, is hun keuze om jonge aanstormende talenten te laten groeien tussen ervaren rotten in de theaterwereld. Voor de solopartijen doet MinTh een beroep op jonge zangers die aan het begin van hun carrière staan en zo podiumervaring opdoen. De functie van een kweekvijver voor jonge turken neemt MinTh heel serieus. Uit de jaarlijkse audities zijn intussen verschillende 'stemmen van morgen' voortgekomen. Zij hebben in een veilige omgeving met volwaardige solopartijen hun vak vervolmaakt. Met deze schat aan ervaring kunnen ze straks wie weet internationale podia op.
De lijst van ervaren artiesten die ondertussen, ieder op hun manier, hebben bijgedragen om van de producties iets bijzonders te maken, is indrukwekkend."

www.muziekintheater.be