infomarkt

De wereld van Kina: huis en tuin

Meir

Erfgoed, Kunsteducatie

De wereld van kina: huis en tuin
Het Huis verzamelde doorheen de jaren een schat aan voorwerpen. Onze mooie collectie wordt in een fris en kindvriendelijk interieur gepresenteerd. Prachtige fossielen wijzen de weg, als stille getuigen van de evolutie van het leven op aarde. Insecten, schelpen, gesteenten laten zich bewonderen. Vogels bekijken terwijl ze stilzitten? Dat kan ook! In de kijkkasten met meer dan 100 opgezette vogels uit België. Beluister hun gezang en je waant je in de volle natuur.
Kei' Cool
Kunnen stenen smelten? Hoe verschuiven aardplaten? In een zingend portret getuigen gesteenten over hun ontstaan. Ook hun gebruik als bouwmateriaal ontdek je hier.
In deze tactiele tentoonstelling treedt je in de voetstappen van een geoloog.
Honderden mineralen lokken je verderop naar de collectiekamer. Hun eigenschappen: vorm , kleur, hardheid, magnetisme of breukvlakken hebben voor jou weldra geen geheimen meer.
Bewonder in de schatkamer de glinsterende juweeltjes en fluorescerende mineralen.
In onze tuin kan je zo'n 1500 soorten planten, grassen en bomen leren kennen. Er zijn perken met geneeskrachtige kruiden, sierplanten en verfbloemen. Voor de kleinsten is er de zintuigentuin. Je kan er planten horen, voelen, proeven en ruiken. Breng zeker een bezoekje aan de bijenkorf! Wie weet word je wel ontvangen door de bijenkoningin... Ja ook bijen hebben een koningin, en mieren hebben een leger en soldaten. We hebben hier ook een aantal levende spinnen rondlopen. Maar je hoeft niet bang te zijn. Je kan ze in alle rust bestuderen!

www.dewereldvankina.be