Je bezoekt de website van een voorbije editie. Klik hier voor de huidige editie.

Cultuurmarkt Van Vlaanderen 2012

Cultuurmarkt toegankelijk voor personen met handicap

De Cultuurmarkt van Vlaanderen is een evenement waar iedereen welkom is, daarom levert organisator Prospekta extra inspanningen om het terrein toegankelijk te maken voor personen met een handicap.

Bekijk hier een filmpje in Vlaamse Gebarentaal met alle info over de Cultuurmarkt.

BEREIKBAARHEID

Met openbaar vervoer
De metrohalte Meir is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Voorbehouden parkeerplaatsen
In het stadscentrum zijn er voorbehouden parkeerplaatsen voor personen met een handicap. Klik hier voor een overzicht. Personen met een handicap kunnen ook parkeren op de parking voor medewerkers (Sint-Michielskaai).
Een plan met alle parkeerplaatsen erop vind je op www.parkereninantwerpen.be.

ONTHAAL

Vlakbij de ingang van metrohalte Meir staat een Infopunt met alle programma- en toegankelijkheidsinfo over de Cultuurmarkt. Je kan er ook een beschrijving van een rolstoelvriendelijk parcours krijgen.

SANITAIR

Op verschillende plaatsen zijn er aangepaste toiletten. Je kan onder meer terecht in het Stadhuis (Grote Markt, bellen aan ingang Zilversmidstraat), CoStA (Sint-Andriesplaats), HETSTEEN (Steenplein), KBC-Toren (Schoenmarkt), Fakkelteater Rode zaal (Hoogstraat) en Fakkelteater Zwarte zaal (Reyndersstraat).

ZICHT- EN HOORBAARHEID

* Ringleiding
Verschillende locaties worden uitgerust met een ringleiding voor mensen met een hoorapparaat:
- KBC-Toren (Schoenmarkt 35)
- Sint-Andriesplaats

* CM-1 apparaatjes
Aan het Infopunt op de Meir kunnen mensen met een hoorapparaat CM-1 apparaatjes ontlenen om op de infomarkt met standhouders in gesprek te kunnen gaan. Dit is een communicatiesysteem dat ervoor zorgt dat omgevingsgeluiden de spreker niet overstemmen, zodat je op een aangename manier extra uitleg kan vragen.

* Tolken Vlaamse Gebarentaal
Aan het Infopunt op de Meir staat de hele dag (van 11.00 tot 18.00 uur) een tolk om je wegwijs te maken of vragen te beantwoorden.
Bovendien worden 2 voorstellingen vertaald door Tolken Vlaamse Gebarentaal:
- Improfeten (13.00 uur, Fakkelteater Rode Zaal) 
- Vitalski (14.50 uur, Sint-Andriesplaats)

Is er een specifiek optreden of activiteit die jou interesseert en waar je een tolk bij wil, dan kan je een Tolk Vlaamse Gebarentaal aanvragen. Dit kan tot 15 augustus per mail naar balie@infocultuur.be met vermelding van het gewenste optreden en je contactgegevens.

TOEGANKELIJK PARCOURS

Er zijn 3 wandelingen uitgewerkt langs verschillende locaties van de Cultuurmarkt, die vlot begaanbaar zijn en toegankelijk zijn met een rolstoel. Je kan de routebeschrijvingen hier downloaden. Aan het Infopunt op de Meir kan je ook een afgeprint exemplaar verkrijgen.

MEER INFO

Info Cultuur
Grote Markt 13, 2000 Antwerpen (toegankelijk voor rolstoelgebruikers)
T 03 338 95 85 - balie@infocultuur.be

Infopunt Meir
Tijdens de Cultuurmarkt kan je met alle vragen ook terecht aan het Infopunt op de Meir.


Met dank aan vzw SignUp, Dienst Welzijn en Gezondheid provincie Antwerpen en Intro.