Je bezoekt de website van een voorbije editie. Klik hier voor de huidige editie.

Cultuurmarkt Van Vlaanderen 2012

Cultuurmarkt van Vlaanderen - Kies voor cultuur!


Zondag 26 augustus 2012, van 11.00 tot 18.00 uur op een 20-tal binnen- en buitenlocaties in de historische Antwerpse binnenstad. Een infomarkt met meer dan 200 infostands en live optredens uit verschillende disciplines: muziek, dans, theater, circus, literatuur ... De Cultuurmarkt van Vlaanderen is een overkoepelend initiatief dat de energie van cultureel Vlaanderen bundelt en het aanbod van het nieuwe seizoen feestelijk voorstelt. Het publiek wordt op één dag en op één plaats geïnformeerd over het culturele aanbod. Gratis.

Prospekta organiseert overkoepelend het evenement, zet de communicatiecampagne van de Cultuurmarkt op, stelt programmatoren aan en brengt partners samen. Individuele culturele instellingen presenteren zich op de infomarkt, artiesten uit heel Vlaanderen treden gratis op, locaties en steunpunten organiseren een aanvullende programmering, CultuurNet Vlaanderen organiseert het Vliegparcours!

Historiek
Prospekta organiseerde op 1 september 1996 voor het eerst de Cultuurmarkt van Vlaanderen. 20.000 bezoekers konden toen kennismaken met 35 gezelschappen die hun producties voor het theaterseizoen 1996-1997 voorstelden. Het evenement kende een exponentiële groei. Zowel qua deelnemende culturele instellingen als qua bezoekers. In 2011 presenteerden zo'n 200 instellingen het nieuwe aanbod aan 170.000 bezoekers. In 2012 vindt de zeventiende editie plaats, met als slogan 'Kies voor cultuur!'.

Wil je op de hoogte blijven? Volg de Cultuurmarkt op facebook.com/Cultuurmarkt